The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Een nieuw ransomware-exemplaar voor het Android-platform blijkt ook in staat te zijn om slimme televisies voor losgeld te versleutelen. Dat laat het Japanse anti-virusbedrijf Trend Micro weten. De ransomware wordt Frantic Locker genoemd. De eerste variant verscheen in mei vorig jaar.

Sindsdien zijn er meer dan 7.000 varianten aangetroffen. Om zich te verspreiden maakt Frantic Locker gebruik van sms-berichten en kwaadaardige links. De laatste variant vergrendelt Android-apparaten in de naam van een willekeurige opsporingsdienst en stelt dat het slachtoffer een misdrijf heeft begaan. Om weer toegang tot het systeem te krijgen moet er 200 dollar in iTunes-cadeaubonnen worden betaald.

Voordat de ransomware actief wordt controleert die eerst of het apparaat zich niet in Kazachstan, Azerbeidzjan, Bulgarije, Georgie, Hongarije, Oekraïne, Rusland, Armenië en Wit-Rusland bevindt. In het geval een slimme televisie met het Android-besturingssysteem besmet is geraakt adviseert Trend Micro om contact met de leverancier op te nemen. Een andere oplossing is het gebruik van ADB-debugging. In dit geval moet de televisie op de pc worden aangesloten waarna de infectie ongedaan kan worden gemaakt.

Bron: Security.nl

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.