The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

linkedin_logoOp een Russische hackersite is een bestand met de versleutelde wachtwoorden van 6,5 miljoen LinkedIn-gebruikers geplaatst. Vervolgens werd opgeroepen om de hashes te achterhalen, wat inmiddels 300.000 wachtwoorden heeft opgeleverd, zo meldt de Noorse website Dagensit.no. De oproep om te helpen met het kraken van de hashes wordt bevestigd door beveiligingsonderzoeker Per Thorsheim. Ook op andere websites probeert men de hashes te kraken. 
Ook op Twitter zijn inmiddels talloze berichten over het lek verschenen, waaronder een link naar de 118MB grote database. Gebruikers krijgen dan ook het advies hun wachtwoord te wijzigen. Het Finse CERT heeft inmiddels een waarschuwing afgegeven. 

 De Duitse beveiligingsexpert Stefan Esser merkt op dat het wijzigen van het wachtwoord niet zoveel zin heeft, zolang het lek waardoor de aanvallers de database wisten te bemachtigen niet wordt verholpen. LinkedIn heeft nog altijd niet gereageerd

 Overzicht van geraden hashes online, alsmede mirror van database-hashes
 Volgens een persbericht van LinkedIn uit februari, heeft de sociale netwerksite 161 miljoen gebruikers. Dat zou betekenen dat de aanvallers de hashes van 4% van de gebruikers hebben bemachtigd.

Inmiddels laat LinkedIn via Twitter weten dat het de zaak in onderzoek heeft.

Check of je wachtwoord er ook tussen zit http://leakedin.org

Bron: security.nl

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.