The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

WPI22Een Nederlandse ontwikkelaar brengt binnenkort een tool uit waarmee het mogelijk is om root te verkrijgen en custom roms te flashen op alle Lumia-telefoons van Nokia en Microsoft. De tool werkt niet met andere Windows 10 Mobile-modellen, zoals de HP Elite X3 en Alcatel Idol 4 Pro.

De tool kan naast het ontgrendelen van de bootloader, flashen van custom roms en verkrijgen van root ook de telefoon in een modus zetten waarmee pc's hem herkennen als massaopslag en gebruikers bij het hele bestandssysteem kunnen, blijkt uit de aankondiging op de site van ontwikkelaar HeathCliff74. Hij heeft versie 2.2 van zijn tool WPInternals op zijn eigen site aangekondigd.

In een video demonstreert de ontwikkelaar hoe hij bij een Lumia 640 met Windows 10 Mobile de bootloader ontgrendelt en roottoegang krijgt. De tool ondersteunt volgens Heathcliff74 alle Lumia's, tot de nieuwste 950 en 550 aan toe. Toestellen van andere fabrikanten werken niet met WPInternals. Om de hacks te laten werken, heeft de ontwikkelaar de SecureBoot-implementatie gekraakt.

Het is nog onduidelijk wat de precieze mogelijkheden zullen zijn voor het flashen van aangepaste firmware. Als er ondersteuning komt vanuit ontwikkelaars, moet het bijvoorbeeld mogelijk zijn om nieuwe versies van Windows 10 Mobile te draaien op toestellen die geen ondersteuning meer krijgen voor bugfixes vanuit Microsoft. Heathcliff74 heeft niet bekendgemaakt wanneer de tool precies uitkomt.

Bron: Tweakers.net

Comments are now closed for this entry


Copyright © 2018. All Rights Reserved.