The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

hashcat-iconNa jaren van ontwikkeling is er eindelijk een versie 1.0 van de populaire wachtwoordkraker Hashcat verschenen, waarin de prestaties verder zijn verbeterd, zodat wachtwoordhashes nog sneller gekraakt kunnen worden. Hashes worden gebruikt om wachtwoorden gecodeerd in een database op te slaan.

Dit voorkomt dat als bijvoorbeeld een website wordt gehackt en de database wordt gestolen, de aanvaller meteen toegang tot de wachtwoorden van gebruikers heeft, aangezien die gehasht zijn. Het is echter mogelijk om een hash te kraken en het bijbehorende wachtwoord te achterhalen. Hashcat kan hiervoor zowel de rekenkracht van de processor als videokaart gebruiken.

oclHashcat

Voorheen waren er drie verschillende varianten van Hashcat, namelijk oclHashcat Lite en Plus die de videokaart gebruikten, terwijl de derde, Hashcat, de rekenkracht van de processor gebruikt. De ontwikkelaar van de wachtwoordkraker heeft nu besloten om oclHashcat Lite en oclHashcat Plus samen te voegen, waardoor alleen nog oclHashcat en Hashcat overblijven.

De reden hiervoor is om het project te vereenvoudigen. Veel gebruikers zouden door de verschillende versies geen keuze kunnen maken. De nieuwe oclHashcat kiest zelf aan de hand van de aanvalsmode en geselecteerde wachtwoordhashes de juiste kernel. Ook helpt het samengaan van de twee versies het onderhoud van de software en bespaart het schijfruimte.

Features

Versie 1.0 van oclHashcat draait vooral om bugfixes en prestatieverbeteringen. Zo gaat het kraken van een MD5-hash met een Nvidia-videokaart zo'n 10% sneller en zijn de prestaties ook bij andere algoritmes verbeterd. Verder zijn er nieuwe algoritmes toegevoegd, waaronder het SHA1-algortime dat LinkedIn gebruikt. oclHashcat is gratis te gebruiken.

Bron: Security.nl

Add comment


Security code
Refresh


Copyright © 2019. All Rights Reserved.