The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
De Conficker worm heeft verschillende Britse politiesystemen geïnfecteerd, waardoor agenten al dagen niet meer bij de criminelendatabase kunnen. De infectie werd vrijdag opgemerkt en zorgde ervoor dat de politie van Manchester van de Police National Computer (PNC) werd afgesloten. Het systeem wordt onder andere gebruikt voor het controleren van kentekens, strafbladen en namen, iets dat nu andere politieregio's moeten doen. Er zouden in ieder geval geen gegevens zijn verloren.

"Een team van experts is nu bezig met het verwijderen van het virus, en we worden pas aangesloten als we zeker weten dat er geen verdere dreiging is", zegt commissaris Dave Thompson. Hoe de worm het netwerk wist te infecteren wordt nog onderzocht. Wel zal de politie maatregelen nemen om herhaling te voorkomen.

USB-stick
Op 23 oktober 2008 verscheen er een beveiligingsupdate voor het lek in Windows waardoor Conficker zich verspreidt. Daarnaast infecteert de worm systemen ook via besmette USB-sticks en gedeelde netwerkmappen. Inmiddels zouden de meeste systemen weer schoon zijn. Of de worm via een USB-stick wist binnen te komen is onbekend. Toch werd personeel geadviseerd om geen "ongeautoriseerd USB-sticks" gebruiken.

Het is niet de eerste keer dat Conficker in Manchester toeslaat. Vorig jaar werd het stadhuis geïnfecteerd, wat de belastingbetaler uiteindelijk 1,75 miljoen euro kostte.

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.