The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Recentelijk heeft er een toename van het aantal gehackte webservers plaatsgevonden, reden voor Google om een overzicht van de tien gevaarlijkste websites van de laatste twee maanden te maken. De zoekgigant gaat continu het internet af op zoek naar kwaadaardige sites. In totaal vond Google meer dan 4000 verschillende websites die waren opgezet voor het distribueren van malware. Dit zijn dus niet de gehackte websites waar iFrames en geobfusceerde JavaScript worden geplaatst, maar de sites waar deze gehackte websites naar toe verwijzen. Meer dan 1400 van deze domeinen hebben een .cn extensie.

Aan de hand van het aantal gehackte websites dat naar een malware distributie site wijst, maakte Google het volgende overzicht. Alle domeinen in de top 10 worden ervan verdacht dat ze meer dan 10.000 websites hebben gecompromitteerd. De grafiek laat ook zien wanneer deze domeinen voor het eerst door de Safe Browsing API werden gedetecteerd.

Gumblar
In het geval van de beruchte Gumblar aanvallen ontdekte Google dat er 60.000 websites naar linkte. In het geval van Martuz.cn ging het om 35.000 sites. De "Beladen" aanval, die volgens berichten 40.000 sites zou hebben gehackt, werd slechts op 3500 sites aangetroffen. Zowel Firefox als Google Chrome gebruiken de Safe Browsing API, in feite een blacklist, om gebruikers voor gevaarlijke websites te waarschuwen.

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.