The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

IP-CAMIn de laatste paar decennia zijn we zo gewend geraakt aan het idee dat alles wordt bekeken en opgenomen - in winkels, op straat, etc.  - We hebben vaak niet eens meer door dat er camera's hangen.

Het is goed om bewust te zijn van de gevolgen vanonbeveiligde bewakingssystemen.
Vroeger was het zo dat de bewakingssystemen bestond uit analoge camera's, die fysiek waren aangesloten op een centraal registratiesysteem. Door de komst van de ip-camera's maakt dit veel goedkoper en minder tijdrovend!

 Dus, als een goedkoper en gemakkelijker alternatief voor hun analoge tegenhangers, zijn de IP-camera's is het winnen van marktaandeel in een snel tempo en zal waarschijnlijk blijven doen in de toekomst.

Maar het belangrijkste probleem dat nog moet worden aangepakt is die van veiligheid. Analoge bewakingssystemen waren moeilijk te hacken door mensen die niet over de voldoende kennis/middelen beschikt. In tegenstelling tot IP-camera's die  heel gemakkelijk in real-time bekeken in real-time door iedereen (met een minimum aan computerkennis) kan worden bekeken.

Camera namen en modelnummers gepaard met specifieke zoekopdrachten zoals "intitle", "inurl", "intext," etc, leveren intressante links naar Ip-camera pagina's op. Zoek combinaties zoals "intext: 'MOBOTIX M10' intext: 'Open Menu" en "intitle:" Live View / - 206m AXIS " zijn effectief gebleken.

Er zijn hele online gemeenschappen van mensen die geïnteresseerd zijn in het vinden van onbeveiligde IP-camera's en bij het bespreken van hun belang op forums. Ze zijn ook bekend om grote lijsten van zoekstrings bieden dat het werk op Google Search en ze zijn er voor het oprapen voor al die mensen die niet weten waar te beginnen.

Bron: Artstechnica.com

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.