The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Oracle dicht in een patch die dinsdag uitkomt 36 kwetsbaarheden in Java, waaronder 34 kwetsbaarheden die op afstand zijn te misbruiken en daardoor als ernstig te classificeren zijn. In totaal worden dinsdag 147 kwetsbaarheden in Oracle-producten gedicht.

java-securityDe 34 Java-kwetsbaarheden die op afstand zijn te misbruiken zijn het ernstigst: die stellen een aanvaller mogelijk in staat om bijvoorbeeld vanuit een webbrowser malware te installeren op de pc van de gebruiker. Het is niet duidelijk bij hoeveel van de kwetsbaarheden dat daadwerkelijk kan. In een van de gevallen gaat het om een kwetsbaarheid waarvan de ernst op een schaal van 1 tot 10 een '10' meekrijgt.

Oracle geeft elk kwartaal een grote beveiligingspatch uit. In totaal worden 147 bugs geplet in de opkomende patchronde, waarmee het een van Oracles grootste patchrondes tot nu toe is. Naast kwetsbaarheden in Java worden ook beveiligingsproblemen in Solaris, Oracles databasesoftware en Oracle Fusion gedicht.

Kwetsbaarheden in Java worden vaak gebruikt om malware te installeren. Daarvoor worden kant-en-klare tools gebruikt, zogenoemde exploit kits. Via malafide banners of door een website te hacken wordt de exploit kit aan slachtoffers geserveerd. In het verleden boden meerdere grote Nederlandse websites per abuis exploit kits aan, waaronder NU.nl, NRC.nl en Telegraaf.nl. Onlangs verspreidde het Surinaamse ministerie van financiën malware via bugs in Java.

Bron: Tweakers.net

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.