The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)

Het iPhone Dev Team heeft jailbreaktools PwnageTool en Redsn0w voor iPhone OS 3.0 uitgebracht. Unlocktool Ultrasn0w, waarmee de simlock van een iPhone kan worden gehaald, laat nog even op zich wachten.

De release van PwnageTool voor iPhone OS 3.0 is voorlopig alleen te verkrijgen voor Mac OS X, zegt iPhone Dev Team op het eigen blog. Een versie voor Windows en een nieuwe versie van QuickPwn laten nog op zich wachten. Redsn0w, dat bij het oudste model iPhone niet alleen een jailbreak bewerkstelligt, maar het toestel gelijk unlockt, is zaterdag ook uitgekomen, voor Windows en Mac OS X.

Ook Ultrasn0w, de nieuwe versie van Yellowsn0w om de iPhone 3G te unlocken, is nog niet klaar. Wie zijn iPhone jailbreakt met de nieuwe PwnageTool, kan in Nederland dus alleen bellen en mobiel internetten met een T-Mobile-simkaart. Wanneer de unlocktool precies zal uitkomen, is onbekend. Ultrasn0w werd eerder deze week gepresenteerd.

Het unlocken van de firmware geeft de mogelijkheid om het toestel te gebruiken met een andere telecomprovider. Een jailbreak maakt het mogelijk om applicaties te installeren die niet in Apples eigen App Store staan. In sommige gevallen maken die dingen mogelijk die met de officiële software van Apple onmogelijk zijn gemaakt. 

De nieuwe tools zijn alleen te gebruiken met een iPhone 3G. De nieuwe iPhone 3G S is nog niet gekraakt. Apple bracht vrijdag zijn smartphone uit in sommige landen, in Nederland is het toestel vanaf komende vrijdag te koop. De iPhone 3G 8GB blijft te koop, maar de 16GB-versie maakt plaats voor de nieuwe varianten.

Bron: Tweakers.net

You have no rights to post comments


Copyright © 2020. All Rights Reserved.