The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

rubberduckySinds 2010 is de USB Rubber Ducky een favoriet onder hackers, penetratie testers en IT-professionals. De combinatie van een eenvoudig te gebruiken scripttaal en de formidabele hardware maakt dit het deale hacktool.

De 'Rubber Duck' lijkt op een USB-stick maar bevat hardware met een microcontroller met een microSD-kaart interface. Het apparaat kan fungeren als een soort van USB-slave. Op bijgevoegde SD kaart bevind zich de payload (programma of script).  Het standaard profiel voor de Rubber Duck is een USB-toetsenbord. Sluit hem aan, en hij zal toetsaanslagen (gestuurd via een script bestand) genereren.

De duck is een van die hacking-tools die voor zowel goed als kwaad kan worden toegepast. Op de 'goede' kant, kan het worden gebruikt voor automatische invoer van complexe commando's in een omgeving waar centrale computer management moeilijk is. 

 


Aan de 'kwade' kant, kan het worden gebruikt om backdoor shells en andere type kwaadaardige commando's uit te voeren.

De Duck is bijzonder omdat het vele soorten vormen van bescherming omzeilt. Ondanks dat USB Mass Storage is uitgeschakeld, of Autorun zal de Duck nog steeds werken!! 

Je kunt de Rubber Ducky online bestellen bij de HakShop.


Copyright © 2022. All Rights Reserved.