The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Om Nigerianen voor een carrière

als computercrimineel te behoeden, is deze week met steun van Microsoft een nieuw muzieknummer gelanceerd. Het nummer "Maga No Need Pay" is onderdeel van een grote sociale campagne die bewustzijn onder jonge Nigerianen moet bewerkstelligen. Het Afrikaanse land staat in de Top 3 van cybercrime plekken, daarnaast verschijnen er steeds meer mobiele diensten en online betaalplatformen, wat fraudeurs aantrekt.

De eerste fase van het Microsoft Internet Safety, Security en Privacy Initiatief voor Nigeria (MISSPIN) bestond uit workshops en muziekconcerten. De tweede fase is nu van start gegaan en bestaat uit onder andere uit het sticker en radio campagnes, maar ook een rehabilitatieprogramma en de lancering van het eerder genoemde muzieknummer. "Dit maakt het publiek bewust en zal de energie van cybercriminelen ten goede aanwenden." Het rehabilitatieprogramma zal 25 veroordeelde cybercriminelen verschillenden trainingen, begeleiding en stageplaatsen geven. Zodoende zouden ze als rolmodel voor andere jongeren kunnen dienen.Een deel van het probleem is dat de Nigeriaanse advance fee scam onderdeel van de cultuur is. Scammers worden als "cool" en "rebels" gezien. Ze maken zelfs hun eigen videoclips, waarin ze hun eigen brutaliteit vieren. "Cybercrime kent geen landsgrenzen. Om het effectief te bestrijden, moeten we verschillende aanpakken omarmen, technologisch, juridisch en cultureel. Het motiveren van individuen om cybercrime te weerstaan en legitieme ondernemingen te vervolgen, begint met campagnes zoals MISSPIN en het B.L.I.N.G. project", zegt Microsoft bedrijfsjurist Tim Cranton. "Met bewustzijn, onderwijs en samenwerking, kunnen we het internet voor de hele wereld veiliger maken.

Hieronder de videoclip van de Nigeriaanse 419 popster Nkem Owoh, die een aantal jaren geleden in Amsterdam werd gearresteerd.

bron: security.nl

You have no rights to post comments


Copyright © 2019. All Rights Reserved.