The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

NSA dossier

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

nsaCybercriminelen maken op dit moment actief gebruik van de NSA-exploits die vorige week door de hackergroep Shadow Brokers openbaar werden gemaakt om servers van backdoors te voorzien en mogelijk ook ransomware te verspreiden. Dat laten verschillende beveiligingsonderzoekers weten.

Zo werd op verschillende servers de DoublePulsar-toolaangetroffen. De NSA zou deze tool gebruiken nadat het via een exploit toegang tot een server heeft gekregen. Daarnaast meldt beveiligingsbedrijf SenseCy dat er op dit moment een "trend" gaande is waarbij de gelekte NSA-exploits worden gebruikt voor het infecteren van Windowsservers met ransomware. De aanvallers zouden hierbij gebruik van een lek in Windows SMB-server maken dat Microsoft in maart patchte.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

nsa logoDe Amerikaan die ervan verdacht wordt geheimen van de inlichtingendienst NSA te hebben gestolen, heeft mogelijk 75 procent van de geavanceerde TAO-hacktools weggesluisd. De man werkte via Booz Allen Hamilton bij de TAO-afdeling van de NSA.

Het Openbaar Ministerie dient waarschijnlijk deze week de aanklacht in tegen Harold T. Martin III, schrijft The Washington Times. De man werd op 29 augustus gearresteerd en wordt ervan verdacht twintig jaar lang geheimen te hebben meegenomen van de verschillende overheidsdiensten waar hij werkte. Het zou om duizenden pagina's aan materiaal en zo'n vijftig terabyte aan data gaan.


Copyright © 2017. All Rights Reserved.