The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Uit recent onderzoek blijkt dat wereldwijd 23% van de mensen vatbaar is voor gerichte phishingaanvallen. De onderzoekers probeerden 32 verschillende scenario’s op 69.000 mensen uit. “23% lijkt misschien weinig, maar denk aan een bedrijf met 5000 werknemers, dan heb je het over 1200 kwetsbare endpoints”, aldus Rohyt Belani, CEO van het bedrijf dat het onderzoek uitvoerde.

Beveiliger Joshua Perrymon noemt het aantal nog aan de lage kant. “Ik zou zeggen dat 23% van alle mensen in standaard phishingaanvallen trapt. We zien dat zo’n 70% op een gerichte aanval reageert.” Een deel zou ook door de Amerikaanse bedrijfscultuur komen, die op autoriteit is gebaseerd. “Als iemand met autoriteit je vertelt iets te doen, dan doe je dat, zonder er verder over na te denken.”

Vertaling
Het onderzoek laat verder zien dat phishingmails met een bevelende ondertoon 40% meer succes hebben dan "lokkertjes" die de geadresseerde belonen. Van het kantoorpersoneel dat reageert op de hengel-mailtjes, doet zestig procent dit binnen drie uur na ontvangst. Gebruikers klikken bovendien eerder op links in een e-mail dan dat ze gevoelige informatie geven. Volgens de onderzoekers wordt phishing een steeds groter probleem, mede door het gebruik van vertaaltechnologie. Ook zijn de tools om spam en phishingaanvallen te vertalen steeds eenvoudiger te verkrijgen.

You have no rights to post comments


Copyright © 2020. All Rights Reserved.