The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
facebookScammers grijpen de dood van Steve Jobs met beide handen aan. Op Facebook hebben ze een pagina opgezet met malware. Ongeveer 21.000 facebookers trapten erin.

Enkele uren nadat het nieuws van de dood van Steve Jobs naar buiten kwam, zetten de scammers een Facebookpagina op met de naam ´R.I.P. Steve Jobs´.

iPad winnen
Volgens Pandalabs kwamen er elk seconde 5 nieuwe fans bij en binnen enkele uren telde de pagina 90.000 fans. Op de pagina stond dat er 50 iPads werden weggeven vanwege het overlijden van Steve Jobs.

De link om de iPad te winnen leidde de gebruikers door naar een website met malware. Ongeveer 21.000 gebruikers klikten op de malwarelink en raakten besmet. De pagina werd om 8.00 's ochtends verwijderd.

Zelfde als 11 september
Directeur Luis Corrons gaf aan dat PandaLabs had verwacht dat scammers de dood zouden aangrijpen voor het uitvoeren van scams. "Jammer genoeg, toen we hoorden van Steve Jobs' dood, wisten we dat scammers dit zouden gebruiken," zegt Luis Corrons, technisch directeur van PandaLabs. "Het is niet ongebruikelijk voor criminelen om misbruik te maken van belangrijke gebeurtenissen om malware te verspreiden zodat ze zoveel mogelijk slachtoffers kunnen maken."

De verkleinde URL die leidde naar de malwarepagina doet volgens PandaLabs vermoeden dat het dezelfde scammers zijn die Facebookers eerder dit jaar probeerden te besmetten met een pagina opgezet voor de 10de herdenking van 11 september.

Bron: Webwereld.nl

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.