The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Microsofts Research Cambridge werkt aan een holografische interface. Met het zogeheten Holodesk kunnen driedimensionale virtuele objecten met de hand 'vastgepakt' en verplaatst worden, tonen de onderzoekers in een demonstratievideo.

De wetenschappers van de Sensors and Devices Group van Microsoft Research Cambridge maken voor het project gebruik van verschillende soorten sensoren. Holodesk werkt met een Kinect-camera, waarmee virtuele en fysieke objecten 'samenvallen'. Zo kan er een virtuele bal worden vastgepakt of een potje schaak worden gespeeld.

Microsoft maakt voor het project gebruik van beamsplitters en een graphic processing algorithm. Daarmee zou de Holodesk anders zijn dan bestaande 3d-projecten, schrijven de ontwikkelaars. In het videofragment laten de onderzoekers onder meer zien hoe een virtueel balletje in een fysieke beker kan worden gestopt.

De Holodesk is een van Microsofts technieken op het gebied van natural user interface. Onlangs liet het bedrijf weten dat het werkt aan de touchscreen-projector OmniTouch, waarmee alle oppervlakken in een touchscreen kunnen veranderen. Ook die techniek werkt met een Kinect-camera.

Bron: Tweakers.net

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.