The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

malware_stats1
In 2011 is er nog geen enkele nieuwe malware of kwaadaardige applicatie voor de iPhone ontdekt, zo laten onderzoekers van Microsoft weten. Ook BlackBerry-gebruikers hoeven zich nauwelijks zorgen te maken, aangezien de teller voor dit platform op één staat. Symbian daarentegen is nog altijd het meest aangevallen platform, op afstand gevolgd door het Java Platform Micro Edition. Android staat op de derde plek wat betreft het aantal gedetecteerde dreigingen, net voor Windows CE. 
In het geval van Symbian telefoons werden dit jaar twee nieuwe Trojaanse paarden ontdekt die mobiele TAN-codes stelen om zo bankrekeningen te plunderen. In het geval van Java-malware gaat het vooral om programma's die dure sms-berichten versturen. Microsoft zag het aantal dreigingen voor het Android-platform groeien, hoewel dit nog niet in verhouding tot Symbian staat. Verder bleek een exploit voor Android 2.2 door veel kwaadaardige apps te worden gebruikt om hun rechten op de smartphone te verhogen. 

Ook de ontwikkeling van Windows Mobile-malware staat op een laag pitje. Dit jaar werden slechts drie nieuwe dreigingen ontdekt. De eerste twee versturen sms-berichten, de derde onderschept mobiele TAN-codes. 

Gratis
Problemen ontstaan vooral als gebruikers op onofficiële marktplaatsen of P2P-sites naar gratis applicaties zoeken. "Gebruikers zoeken vaak vanaf hun desktop naar gekraakte of volledige versies van mobiele applicaties die al in de officieel marktplaats beschikbaar zijn", zegt Marianne Mallen. Gebruikers beseffen niet dat een applicatie van malware voorzien kan zijn. "Het is dus verstandig om wanneer mogelijk een gedownloade applicatie te scannen, zelfs als het al op een mobiel apparaat staat." 

Onderstaande tabel bevat het aantal gedetecteerde dreigingen die op de desktops van Windows-gebruikers werden aangetroffen. In het geval van BlackBerry en iOS staan hier ook honderden en zelfs duizenden gedetecteerde dreigingen vermeld. Het gaat hier echter om kwaadaardige apps die al sinds vorig jaar bekend zijn. 

bron: Security.nl

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.