wordpress securityOnderzoekers hebben malware voor WordPress ontdekt die andere malware kan verwijderen en in staat is om WordPress-sites te updaten. Het doel van de malware is om spamcontent op de website van het slachtoffer te plaatsen die bezoekers vervolgens doorstuurt naar de website van een partner. Alle aankopen die op deze website worden gedaan genereren inkomsten voor de aanvaller.

De malware beschikt over allerlei features om detectie te voorkomen en de website goed te laten werken, zodat de eigenaar niets doorheeft. Zo kan de malware andere malware verwijderen, de WordPress-site updaten, upgraden of repareren en meerdere backdoors toevoegen.

"Het idee hierachter is eenvoudig: Een goede parasiet wil de gastheer in leven houden. Als alles werkt kan het lang duren voordat de eigenaar van een getroffen site weet dat er iets mis is", zegt Mikey Veenstra van securitybedrijf Defiant. Hoe de malware WordPress-sites precies infecteert wordt niet gemeld. Wel melden de onderzoekers dat de malware naar andere websites kan zoeken om daar de "infectieroutine" uit te voeren.

bron: Security.nl