Sogeti-hackinthebox -2012Ict-dienstverlener Sogeti organiseert een zogeheten social engineering-wedstrijd tijdens de jaarlijkse 'Hack In the Box'-conferentie eind mei 2012. Hackers worden uitgedaagd om tijdens telefoongesprekken met bedrijven hun sociale vaardigheden in te zetten om belangrijke feiten te achterhalen. De opdracht is bedacht om het bewustzijn rondom informatieveiligheid te vergroten. De geanonimiseerde uitkomsten van deze 'sociale hacks' worden gepubliceerd in een rapport.

De wedstrijd bestaat uit drie opdrachten die gedurende de twee conferentiedagen op 24 en 25 mei 2012 moeten worden uitgevoerd. Het gaat om het hacken van een draadloos netwerk, een applicatie en het ‘social engineeren' van een van de honderd grootste ondernemingen van Nederland. Voor de winnaar is er een iPad en  toegangskaarten voor de Hack in the Box-conferentie 2013.

De deelnemers krijgen een willekeurig gekozen, groot Nederlands bedrijf toegewezen. In een gesprek van maximaal een halfuur moeten zij specifieke informatie verzamelen. Zij scoren punten als de gesprekspartner de naam van de bedrijfscateraar prijs geeft of op verzoek een website bezoekt.

Illegaal
De gesprekken worden door de wedstrijdleiding gevolgd om te voorkomen dat de hackpoging uit de hand loopt of de hackers proberen gevoeliger of illegale informatie te verkrijgen. De voortgang van de verschillende teams kan worden gevolgd via een webcamfeed of (vertraagde) audiostream. Registreren

Registratie voor de wedstrijd kan op http://ssec2012.eventbrite.com. Hier zijn ook de uitgebreide spelregels te vinden. Meer informatie over Hack In the Box is te vinden op http://conference.hitb.org/hitbsecconf2012ams

Bron: computable.nl