Een nog onbekend persoon heeft meerdere keren ingebroken op de laptop van zeilmeisje Laura Dekker.

Een nog onbekend persoon heeft meerdere keren ingebroken op de laptop van zeilmeisje Laura Dekker. In sommige gevallen zou daardoor de laptop zijn gecrasht en zich in zo'n staat bevinden, dat die niet meer te repareren is, zo laat het 'walteam' van Laura op het weblog van de zeilster weten. "De computers van Laura en haar vader worden regelmatig gehackt waardoor ze volledig crashen. Dit ondanks het feit dat de laptops beveiligd zijn met alle gangbare beveiligingssystemen."

De ellende zou vooral tijdens vertrek van - en aankomst van Laura op de diverse eilanden plaatsvinden. De "hacker" zou dan "heel actief" zijn. De aanvallen zouden zo hevig zijn, dat een deskundige de laptop niet meer kan opknappen. De enige oplossing zou dan het aanschaffen van een nieuwe laptop zijn. "Vanzelfsprekend is dit een aanslag op hun portemonnee."

Deskundige
Volgens het walteam kan Laura door de aanvallen geen contact via internet onderhouden. Daarnaast is het zeilmeisje voor schoolwerk geheel afhankelijk van internet. "Laura heeft met kerstmis in St. Maarten een prachtige nieuwe laptop gekregen. Ze was daar zo blij mee. Na twee dagen is hij alweer gecrasht!!!!!"

Het walteam vraagt zich af of degene die alle ellende zou veroorzaken wel aan de veiligheid van Laura denkt. "Wie schept er behagen om de reis van Laura zo te bemoeilijken? VIA DEZE WEG VRAGEN WE DEZE HACKER(s), NAMENS LAURA EN HAAR familie, MET DEZE PERVERSE BEZIGHEDEN TE STOPPEN." Daarnaast wordt er ook een oproep aan een computerdeskundige gedaan die wil helpen om de laptops van Laura en haar vader beter te beveiligen of eventueel de hacker op te sporen.

Update 14:30
Certified Secure heeft inmiddels het walteam, Laura en haar vader een beveiligingscursus aangeboden zodat ze hun laptop kunnen beveiligen.

Bron: security.nl