Voorheen was het lastig voor hackers die elkaar op IRC of fora tegenkwamen om de ander in te schatten, iets waar RankMyHack.com verandering in moet brengen. De website is volgens de bedenker "gebouwd om een duidelijke indicatie te geven van wat een hacker kan." Ook houdt het bij wat een hacker onder zijn alias allemaal heeft gedaan, waardoor andere hackers weten met wie ze te maken hebben.

Wie op "hacking fora" actief is, kan een heuse signature banner toevoegen om te laten zien hoe goed hij of zij websites kan kraken en defacen. "Online reputatie is geen wedstrijd om de populariteit van gelijkgestemden, maar gaat om de ruwe kennis van een hacker om websites en servers te compromitteren."

rankmyhack
 
Klassement
Naar eigen zeggen is de website geen "tweede Anonymous of LulzSec". Daarbij moedigt RankMyHack ook het aanvallen van websites aan. Er is een "duelsysteem", waar hackers elkaar kunnen uitdagen. Dit gedeelte was eerst een klein deel van de website, maar is nu één van de voornaamste attracties. Een hacker genaamd 'mudkip', die op de Huffington Post wist in te breken, voert het klassement aan.