The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)

Epic Games heeft de Unreal Development Kit een update gegeven die DirectX 11-functionaliteit ontsluit. De vernieuwde mogelijkheden van Unreal Engine 3 werden op de Game Developers Conference al getoond in de Samaritan-demo.

De nieuwe bètaversie van de Unreal Development Kit stelt ontwikkelaars in staat om gebruik te maken van de mogelijkheden van DirectX 11 en is per direct te downloaden. Op de Game Developers Conference toonde Epic in de Samaritan-demo wat de mogelijkheden zijn van de nieuwe api en bijbehorende hardware, in dit geval drie Nvidia GTX580-videokaarten. De tech demo toont hoe de hoofdpersoon verandert van mens in machine door middel van dynamische tesselation en displacement. Verder worden de effecten van sub surface scattering, geavanceerde schaduwen en reflecties, en een depth-of-field-effect met realistische bokeh gedemonstreerd.

In een interview met website 1up sluit Mark Rein, vice president bij Epic, niet uit dat de demo wordt uitgewerkt tot een volwaardig spel. Elementen van Gears of War en Infinity Blade werden in tech demo's van Epic Games getoond voordat de spellen werden onthuld. Rein zegt echter dat er momenteel niet aan een game op basis van de Samaritan-demo wordt gewerkt. Epic blijft verbeteringen doorvoeren aan Unreal Engine 3, dat voor het eerst in 2006 in games verscheen. Volgens Rein wordt het versienummer pas verhoogd naar vier als de nieuwe generatie spelcomputers verschijnt.

Bron: Tweakers.net

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.