The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

Filter
 • malware3Onderzoekers van de Ben-Gurion Universiteit in Israël hebben een manier gedemonstreerd waardoor malware gevoelige gegevens van een niet met internet verbonden computer via de elektromagnetische straling van een usb-stick of ander usb-apparaat kan stelen.

  Vanwege het risico op aanvallen is het een veel gegeven advies om computers met vertrouwelijke data niet op internet aan te sluiten. Een offline computer kan echter nog steeds worden geïnfecteerd, bijvoorbeeld via usb-sticks of een kwaadwillende werknemer. Om vervolgens van een besmette offline computer toch data te kunnen stelen ontwikkelden onderzoekers de afgelopen tijd verschillende methodes, zoals het gebruik van speakersharde schijfventilatorenafgegeven warmte en mobiele telefoons om de gegevens direct naar de aanvaller of een wel met internet verbonden besmette computer of smartphone in de buurt terug te sturen.

 • malware3Onderzoekers hebben malware ontdekt die meer dan 1 miljoen Internet of Things-apparaten heeft geïnfecteerd, zoals digitale videorecorders en ip-camera's, en gebruikt voor het uitvoeren van ddos-aanvallen tegen websites. De malware heeft verschillende namen, zoals Lizkebab, BASHLITE, Torlus en gafgyt.

  Om kwetsbare apparaten te vinden worden er vanaf geïnfecteerde apparaten poortscans uitgevoerd. Zo wordt er naar Telnet-servers gezocht die op de apparaten actief zijn, om vervolgens via een brute force-aanval hier op in te loggen. De groep achter de malware maakt ook van externe scanners gebruik om kwetsbare apparaten te vinden. Bij deze methode proberen de aanvallers ook via kwetsbaarheden in de apparatuur en ssh op de toestellen in te loggen.

 • mozillaOpensource-ontwikkelaar Mozilla heeft een gratis tool ontwikkeld waarmee kan worden gecontroleerd hoe websites ssl/tls hebben geïmplementeerd. Observatory, zoals Mozilla de tool noemt, is vergelijkbaar met SSL Labs, de scandienst van beveiligingsbedrijf Qualys.

  De tool van Mozilla richt zich echter meer op doorsnee gebruikers, zegt Mozilla-ontwikkelaar April King. Zodra gebruikers een website op observatory.mozilla.org hebben ingevoerd wordt de opgegeven website gescand en verschijnt er vervolgens een rapport met een cijfer.

 • cerber ransomewareBeveiligingsbedrijf Check Point heeft een decryptietool voor de Cerber-ransomware beschikbaar gesteld. Hiermee kunnen slachtoffers van versie 1 en 2 van de malware gratis de versleuteling van hun bestanden ongedaan maken.

  Check Point laat weten dat het een uitgebreid onderzoek heeft uitgevoerd naar de Cerber-ransomware en dat het naar aanleiding daarvan in staat was om een decryptietool te ontwikkelen. Deze is beschikbaar op een speciale site en vereist dat slachtoffers een door Cerber versleuteld bestand uploaden. Daarna wordt een decryptiesleutel aangemaakt, die samen met de tool in dezelfde folder moet worden opgeslagen. Vervolgens kan de tool met beheerdersrechten uitgevoerd worden om de getroffen bestanden weer beschikbaar te maken.

 • Samsung SNH 6410BNOnderzoekers hebben in een ip-camera van de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant Samsung tal van beveiligingsproblemen gevonden waardoor een aanvaller in het ergste geval op afstand een apparaat volledig kan overnemen. Het gaat om de Samsung SNH-6410BN.

  Het apparaat wordt als babycamera, binnencamera en beveiligingscamera gebruikt. "De beeldkwaliteit is redelijk, maar zoals de norm is met ip-camera's schiet de netwerkbeveiliging te kort", aldus het Britse beveiligingsbedrijf Pen Test Partners. Onderzoekers ontdekten in totaal 10 beveiligingsproblemen.

 • volkswagen logo

  Onderzoekers van de Britse universiteit van Birmingham en het Duitse bedrijf Kasper & Oswald hebben twee lekken ontdekt in sleutelloze toegangssystemen van auto's, waaronder vooral Volkswagens. Door één lek kan toegang verkregen worden tot ongeveer 100 miljoen auto's.

  Het eerste lek zou ongeveer elke Volkswagen treffen die sinds 1995 is verkocht, evenals modellen van Audi en Škoda. Het tweede lek is aanwezig in andere merken, waaronder Fiat, Ford, Nissan, Opel en Peugeot. De eerste kwetsbaarheid is de meest verontrustende, schrijft Wired.

 • usb2Tijdens de Black Hat-conferentie in Las Vegas heeft een beveiligingsonderzoeker het risico gedemonstreerd van het aansluiten van onbekende usb-sticks waarmee de computer kan worden gehackt. In april van dit jaar verscheen er onderzoek naar het aansluiten van onbekende usb-sticks.

  Voor het onderzoek gebruikten onderzoekers van Google, de Universiteit van Illinois en de Universiteit van Michigan 297 usb-sticks die op verschillende plekken en tijdstippen op een universiteitscampus werden achtergelaten. De aanval zou een succespercentage van 45% tot 98% hebben, waarbij de eerste usb-stick in minder dan zes minuten nadat die was achtergelaten werd aangesloten.

 • IE and EdgeEen beveiligingsprobleem in Windows maakt het voor aanvallers mogelijk om inloggegevens te achterhalen, wat vooral een probleem is als gebruikers met hun Microsoft-account inloggen, zo waarschuwen een Russische beveilingsonderzoeker en vpn-aanbieder Perfect Privacy.

  Om het datalek te veroorzaken hoeft een aanvaller alleen een netwerk share aan te maken en het slachtoffer het ip-adres van deze share te laten bezoeken. Dit kan worden gedaan door een afbeelding op een website te embedden. Om de aanval te laten slagen is het wel vereist dat het slachtoffer Internet Explorer of Edge gebruikt. In het geval van Chrome of Firefox zal de aanval niet werken. Een andere aanvalsvector is het embedded van de netwerk share in een e-mail. Als het slachtoffer Microsoft Outlook gebruikt zal ook dit zijn inloggegevens lekken.

 • HTTPSVolgens Belgische beveiligingsonderzoekers bevat https een lek dat het mogelijk maakt om met een javascript persoonlijke gegevens te achterhalen. Het script zou in een advertentie verwerkt kunnen worden. De onderzoekers presenteren hun bevindingen op Black Hat.

  Voor de aanval is geen man-in-the-middle-positie nodig. Kwaadwillenden kunnen volgens onderzoekers Tom Van Goethem en Mathy Vanhoef van KU Leuven simpelweg een advertentie plaatsen met daarin een kwaadaardig javascript. De code kan vervolgens op de beveiligde pagina's exact meten hoe groot de versleutelde data is die wordt verstuurd.

  Met de hulp van twee andere exploits, bekend als Breach en Crime, is het mogelijk om aan de hand van de grootte sommige data te ontsleutelen. Dat is mogelijk door kwetsbaarheden die zitten in de manier waarop websites data comprimeren om ze sneller te laten laden.


Copyright © 2017. All Rights Reserved.