The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Niet alleen Hotmail-account zijn gestolen in een massale phishing-operatie. Ook duizenden wachtwoorden bij Yahoo en Google zijn ontvreemd.

De BBC heeft een lijst gezien met meer dan 20.000 emailadressen met bijbehorende wachtwoorden. Op de lijst staan niet alleen adressen van Hotmail, maar ook van onder meer Yahoo, AOL en Gmail. Volgens de BBC staan er op de nieuwe lijst mailaccounts die ook daadwerkelijk in gebruik zijn. In een tweede bericht over de lijst heeft de BBC het inmiddels over meer dan 30.000 mailadressen.

Leksite offline

De lijst werd gepubliceerd op de pastebin.com, de site waar maandag al een lijst met meer dan 10.000 Hotmail-adressen verscheen. Die site is inmiddels offline gehaald voor 'onderhoud'. De beheerder, Paul Dixon, schrijft dat de site niet bedoeld is om mailgegevens te verspreiden.

pastebin.com

Google en Yahoo zijn op de hoogte van de gelekte accounts, meldt CNET. Google zegt bij de gecompromitteerde accounts daarna zelf de wachtwoorden te hebben gewijzigd. Die is dan opgestuurd naar het alternatieve e-mailadres dat door de gebruiker is opgegeven.

Tegen de BBC benadrukt Google dat er de beveiliging van Gmail niet gebroken is, maar dat er sprake is van een "actie er voor te zorgen dat gebruikers hun persoonlijke informatie weggegeven".

Bron: webwereld.nl


Copyright © 2022. All Rights Reserved.