The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

intel server chipsets management engineIntel heeft een waarschuwing afgegeven voor een ernstig beveiligingslek dat sinds 2008 in processors aanwezig is en waardoor systemen op afstand kunnen worden overgenomen. Zoals gisteren al gemeld bevindt de kwetsbaarheid zich in de Intel Active Management Technology (AMT), Standard Manageability (ISM) en Small Business Technology. Volgens Intel lopen consumentencomputers met een Intel-processor geen risico.

De chipgigant bevestigt dat de kwetsbaarheid zowel lokaal als op afstand kan worden aangevallen. In het geval van de Small Business Technology is de kwetsbaarheid niet op afstand aan te vallen. Intel heeft nu firmware-updates uitgebracht om het probleem te verhelpen. Deze update is nu aan fabrikanten van systemen en moederborden ter beschikking gesteld, zodat zij een patch onder hun gebruikers kunnen uitrollen.

Als de fabrikant van de computer of moederbord nog geen update heeft uitgebracht kan ervoor worden gekozen om de Local Manageability Service (LMS) uit te schakelen of te verwijderen. Dit voorkomt dat een aanvaller de kwetsbaarheid kan gebruiken om systeemrechten te krijgen. In het geval computers geen Intel AMT, Intel SBA of Intel ISM ondersteunen hoeven gebruikers geen actie te ondernemen.

Bron: Security.nl


Copyright © 2022. All Rights Reserved.