The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Door een hack van de app Snapsave, waarmee gebruikers foto's van Snapchat op kunnen slaan, liggen mogelijk honderdduizenden Snapchat-foto's van gebruikers op straat. Het lijkt erop dat het gebeurde via een opendir.

Omdat de ontvangende partij Snapsave kan gebruiken, weten gebruikers niet of hun foto's die ze via Snapchat hebben verstuurd opgeslagen zijn. Snapsave lijkt de foto's niet alleen lokaal op te slaan, maar ook door te sturen naar een server. Volgens de Noorse krant Dagbladet hebben hackers volledige controle gekregen over de database van Snapsave.

<>Snapchat is een dienst waarbij gebruikers berichten kunnen sturen die na een aantal seconden automatisch verdwijnen. Met apps van derde partijen als Snapsave kunnen gebruikers berichten alsnog opslaan om later te bekijken. Tussen het materiaal zitten volgens Dagbladet ook intieme foto's, waaronder van minderjarigen.

De hackers zouden op een besloten forum de foto's proberen te koppelen aan gebruikers om zo een doorzoekbare database te maken. Over de hack zou op 4Chan gesproken worden, meldt Kenny Withers, maar behalve enkele foto's heeft de hacker nog geen bewijs getoond dat hij inderdaad honderdduizenden foto's in bezit heeft. Snapchat heeft nog niet gereageerd op de hack.

Bron: Tweakers.net


Copyright © 2022. All Rights Reserved.