The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.92 (6 Votes)

Hoe zit de wereld van internetoplichting in elkaar en wie zitten er achter? In deze documentaireserie gaat onderzoeksjournalist Anthony van der Meer met een klein team op onderzoek in het netwerk van internationale oplichters. Hij geeft een inkijk in hun handelswijze, van phishing tot datingfraude.

Phising
Anthony en zijn team duiken in de wereld van phishing. Door te observeren, achtervolgen en confronteren proberen ze phishingnetwerken en alle ketens van die netwerken in kaart te brengen. Je kent ze wel. De e-mails en sms-jes die zogenaamd namens je bank of een bedijf worden gestuurd met een linkje erin. Vaak wordt gemeld dat je bankpas is verouderd, moet je inloggen op je account of moet je een openstaand bedrag betalen. Typische voorbeelden van phishing. In 2020 is het aantal phishingmeldingen bij de politie en het gemelde schadebedrag zelfs verdubbeld ten opzichte van 2019. Anthony en zijn team brengen de wereld van phishing in kaart en jagen op de criminelen achter phishingsites. Door ze te observeren, achtervolgen en confronteren. Het onderzoek leidt tot verschillende aanhoudingen en nieuwe politieonderzoeken.

Sexspam
Anthony en zijn team leggen de louche wereld van online sexspam bloot. Door te infiltreren bij flirtsites en door fictieve profielen aan te maken, zien ze hoe klanten worden misleid. De wereld van online sexspam wordt blootgelegd. Waar komen al die irritante privéberichten en seksueel getinte reacties van botaccounts op Instagram vandaan? Hoe komen spammers aan je emailadres waar mooie vrouwen zogenaamd contact met je proberen te leggen? En hoe wordt er geld mee verdiend? Anthony en zijn team komen erachter hoe op grote schaal nepaccounts worden gemaakt met de foto's van vrouwen om namens die persoon haar naaktfoto's en video's te verkopen, vaak zonder dat ze hier iets van afweet. Dit fenomeen wordt ewhoring genoemd omdat er digitaal wordt geprostitueerd met andermans foto's.

DatingFraude
Hoe zit de wereld van internetoplichting in elkaar? Onderzoeksjournalist en filmmaker Anthony van der Meer gaat op onderzoek uit en legt deze oplichtingspraktijken bloot. Hoe zit de wereld van datingfraude in elkaar en wie zitten er achter? 

Helpdesk fraude
Hoe zit de wereld van internetoplichting in elkaar? Onderzoeksjournalist en filmmaker Anthony van der Meer gaat op onderzoek uit en legt deze oplichtingspraktijken bloot. Hoe zit de wereld van Helpdesk fraude in elkaar en wie zitten er achter? 

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.