The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

kali release 2017 1Kali Linux 2018.1 bevat alle bijgewerkte pakketten en bugfixes sinds versie 2017.3 afgelopen november. Deze release bevat Meltdown en Spectre patches (die zich in de 4.15 kernel bevinden) maar ook een paar opgeloste vervelende bugs.

Kernel bijgewerkt tot 4.14
Kali Linux 2018.1 heeft de nieuwe 4.14.12-kernel gekregen. Nieuwe kernels hebben altijd veel nieuwe functies en de 4.14 kernel is geen uitzondering, hoewel twee nieuwe functies er echt uit springen.

  • AMD Secure Memory Encryption-support - Secure Memory Encryption is een voorziening in nieuwere AMD-processors die automatische codering en decodering van DRAM mogelijk maakt. De toevoeging van deze kenmerken betekent dat systemen niet langer (in theorie) kwetsbaar zijn voor cold-boot-aanvallen omdat, zelfs met fysieke toegang, het geheugen niet leesbaar is.
  • Verhoogde geheugenlimieten - Huidige (en oudere) 64-bit-processors hebben een limiet van 64 TB aan fysieke adresruimte en 256 TB aan virtuele adresruimte (VAS), die voldoende was voor meer dan een decennium, maar met wat serverhardware met 64 TB van geheugen, zijn de grenzen bereikt. Gelukkig zullen aankomende processors '5 level paging' mogelijk maken. Deze ondersteuning is onderdeel van de 4.14-kernel. Kort gezegd betekent dit dat deze nieuwe processoren 4 PetaByte fysiek geheugen en 128 PetaByte virtueel geheugen ondersteunen. 

Package Update
Naast de bijgewerkte kernel hebben we ook een aantal 'pakketten' geüpgraded. Denk hierbij aan zaproxy , secure-socket-funneling , pixiewps , eseclists , seclists , dbeaver en reaver . Als je al een Kali-installatie hebt, kun je eenvoudig de nieuwste versie van deze tools krijgen, samen met al het andere dat is bijgewerkt:
apt update && apt full upgrade

Merk op dat als je je Kali-installatie enige tijd niet hebt bijgewerkt (tsk 2 ), je graag een GPG-fout ontvangt over de repository-sleutel die is verlopen (ED444FF07D8D0BF6). Gelukkig wordt dit probleem snel opgelost door het volgende als root uit te voeren:
wget -q- O - https: // archive.kali.org / archive-key.asc | apt-key add

Hyper-V-updates
Voor degenen onder u die Hyper-V gebruiken om de Kali virtuele machines van Offensive Security uit te voeren, zult u merken dat de Hyper-V virtuele machine nu generatie 2 is , wat betekent dat het nu op UEFI-gebaseerde en uitbreidende / inkrimpende harde schijven wordt ondersteund. De Hyper-V- integratiediensten zijn ook inbegrepen, die ondersteuning biedt voor dynamisch geheugen, netwerkbewaking / schaling en replicatie.

Kali Linux 2018.1 downloaden
De officiële ISO-images kun je downloaden van de de Kali Lunux downloadpagina. Hier kun je de links naar de VM images & ARM-images vinden.
https://www.kali.org/downloads/

 

Add comment


Security code
Refresh


Copyright © 2019. All Rights Reserved.