The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)

Een op Security gericht besturingssysteem is de beste vriend van een hacker als het hem helpt om de zwakke plekken in computersystemen of computernetwerken te detecteren. Hieronder een overzicht van de beste besturingssysteem voor ethisch hacken & pentest doeleinden. Deze lijst bestaat uit de volgende distributies:top10 hacking os 2017

 1. Kali Linux
 2. Parrot Security OS
 3. BlackBox
 4. Samurai Web Testing Framework
 5. Pentoo Linux
 6. DEFT Linux
 7. Caine
 8. Network Security Toolkit (NST)
 9. BlackArch Linux
 10. Bugtraq
 11. ArchStrike Linux

1 Kali Linux

Ontwikkeld door Offensief Security als opvolger van BackTrack. Dit Debian-gebaseerde OS wordt geleverd met 600+ vooraf geïnstalleerde pentest tools. Deze veelzijdige tools worden regelmatig bijgewerkt en zijn beschikbaar voor verschillende platforms zoals ARM en VMware. Voor forensisch werk wordt dit top hacking OS geleverd met live-boot mogelijkheden. Kali Linux is heeft een rolling release model, wat updaten erg eenvoudig maakt!
kali linuxDownload Kali Linux


2 Parrot Security OS

Het op Debian-gebaseerde Parrot Security OS is ontwikkeld door het Frozenbox team. Deze cloud-vriendelijke Linux-distributie is ontworpen voor o.a. ethisch hacken, pen testen, computer forensics & cryptografie. In vergelijking met anderen is Parrot Security OS een lichtgewicht en zeer efficent OS. Samen met zijn overvloed aan wettelijk erkende tools, is er ook de mogelijkheid om anoniem te werken  & surfen.
Parrot Security OS is een mooie mix van het Frozenbox OS en Kali Linux. Het OS maakt gebruik van Kali repo's voor het actualiseren van de tools, maar het heeft zijn eigen dedicated repo voor het opslaan van de 'custom packets'. Het wordt geleverd met de MATE desktop-omgeving die is afgeleid van Gnome 2. Dit uiterst aanpasbare hacking OS wordt gelverd met prima gebruikersondersteuning.

parrot secDownload Parrot Security OS

3 Backbox

Backbox Linux is een Ubuntu-gebaseerd besturingssysteem met de focus op security assessment & pentesting. Backbox Linux wordt geleverd met een breed scala aan security analyse tools. Deze snelle en gemakkelijk te gebruiken Linux distro wordt geleverd met een complete desktop-omgeving. De software repos van de hacking-tools in dit OS  worden regelmatig bijgewerkt met de meest stabiele versies.

backbox linuxDownload Backbox Linux

4 Samurai Web Testing Framework

Samurai Web Testing Framework is eigenlijk een live Linux-omgeving die met een pre-geconfigureerd toolset kan worden ingezet als pen-testplatform. Het framework bevat meerdere gratis en open source hacking tools voor het detecteren van kwetsbaarheden in websites. Het wordt vaak als beste OS voor 'Web Penetratie testen' gezien
samurai OSDownload Samurai Web Testing Framework

5 Pentoo Linux

Pentoo is een op Gentoo Linux gebaseerd OS voor pentesten. Dit live CD OS is beschikbaar als een 32 en 64-bit. Je kunt ook gebruik maken van Pentoo bovenop een bestaande Gentoo Linux installatie. Deze XFCE-gebaseerde distro wordt geleverd met persistence support.
Dit uitstekende hacking OS wordt geleverd met een breed scala aan tools in categorieën Exploit, Cracker, Database, scanner etc. Deze Gentoo afgeleide overerft de Gentoo 'Hardened feature set'.

pentooDownload Pentoo Linux

6 DEFT Linux

De open source Linux-distributie DEFT staat voor Digital Evidence & Forensic Toolkit. Het OS is gebaseerd op Ubuntu en ontwikkeld rondom de DART (Digital Advance Response Toolkit) software. Het wordt geleverd met vele populaire forensische tools en documenten.
deft OSDownload DEFT Linux

7 Caine

Caine (Computer Aided Investigation Environment) is een Ubuntu-gebaseerde Security distro. Deze kan worden geinstalleerd maar is is ook beschikbaar als als live-cd. Deze Linux-distro wordt geleverd met een breed scala aan tools om te te helpen in het forensisch onderzoek.
Caine wordt geleverd met een groot aantal database, geheugen, forensisch onderzoek, en netwerkanalyse tools. Deze distro voor ethisch hacken beschikt ook over gewone applicaties zoals webbrowsers, e-mailclients, document editors etc. Dit maakt normaal 'computergebruik' ook mogelijk.
caine OSDownload Caine

8 Network Security Toolkit (NST)

Network Security Toolkit is een Fedora-gebaseerde Linux-distro die draait op 32 & 64-bit platforms. Dit is een bootable live-cd met de beste open source netwerkbeveiligingstools. Deze eenvoudig te gebruiken hacking distro gemakkelijk tovert je x86-systemen in een ethisch hacking machine. Denk hierbij aan zaken als intrusion detection, netwerkverkeer sniffing, netwerk packet generatie netwerk / host scannen .
nst OSDownload Network Security Toolkit

9 BlackArch Linux

BlackArch Linux is beschikbaar als een complete Linux-distributie voor security onderzoekers en ethische hackers. Het is afgeleid van Arch Linux. 
De steeds groeiende repo van dit hack OS bestaat uit meerdan 1.400 tools die grondig worden getest voordat ze worden toegevoegd aan de codebase.
blackarch OSDownload BlackArch Linux

10 bugtraq

BugTraq is verkrijgbaar op Debian, Ubuntu en OpenSUSE.  Bugtraq is beroemd om zijn elektronische mailing list die volledig is gewijd aan computerbeveiliging. De onderwerpen die aan bod komen zijn kwetsbaarheden , beveiligings gerelateerde aankondigingen, explot methoden etc. Het Bugtraq Team bestaat uit ervaren hackers en ontwikkelaars.
Bugtraq heeft veel pentest tools, waaronder mobiele forensische gereedschappen, malware testtools en andere software die is ontwikkeld door de bugtraq-Gemeenschap.
Bugtraq OSDownload Bugtraq

11 ArchStrike Linux

ArchStrike is een grote Linux-distributie, vooral bedoelt voor hack doeleinden. Het is een pentest en beveiligingslaag bovenop de populaire Arch Strike Linux distro. Dit hack OS volgt  de Arch Linux filosofie zeer nauw. Opmerkelijk is dat ArchStrike geen zelfstandige Linux distributie is. In plaats daarvan, is het een Arch Linux repository voor security professionals met heelveel pen testtools.
arch linuxDownload ArchStrike

 

Bron: fossbytes.com

 

Add comment


Security code
Refresh


Copyright © 2018. All Rights Reserved.