The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

DOS attackEen DDoS-dienst die onlangs werd gelanceerd blijkt op duizenden gehackte thuisrouters te draaien. Het gaat om de "Lizard Stresser" van de groep "Lizard Squad". Deze groep voerde tijdens de afgelopen kerst aanvallen op het Sony PlayStation Network en Microsoft Xbox Live uit, waardoor beide netwerken enige tijd onbereikbaar waren. Een aantal dagen na de aanvallen liet de groep weten dat het om een promotiestunt ging, als aankondiging van hun DDoS-dienst.

Daarmee kunnen mensen tegen betaling DDoS-aanvallen op websites laten uitvoeren. Na de aanvallen werden twee vermeende leden van de groep door de autoriteiten opgepakt.

IT-journalist Brian Krebs meldt nu dat de DDoS-dienst van de aanvallers op duizenden gehackte thuisrouters draait. De malware die voor het overnemen van de systemen werd gebruikt zou in november vorig jaar voor het eerst door het Russische anti-virusbedrijf Doctor Web zijn beschreven.

Naast het uitvoeren van DDoS-aanvallen tegen websites zorgt de malware er ook voor dat besmette routers naar andere routers op internet zoeken. Zodra er een router is gevonden wordt er geprobeerd om met standaardwachtwoorden in te loggen. Is de aanval succesvol, dan wordt de malware geïnstalleerd en herhaalt de cyclus zich. Volgens onderzoekers bestaat het botnet van de Lizard Squad volledig uit thuisrouters. Inmiddels zou er met internetproviders en opsporingsdiensten worden samengewerkt om de besmette systemen uit de lucht te halen.

Bron: Security.nl

You have no rights to post comments


Copyright © 2020. All Rights Reserved.