The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

ms logoMicrosoft heeft vorige week een update uitgebracht voor één van de beveiligingslekken in het WPA- en WPA2-protocol die gisteren werden onthuld. Via de "KRACK-attack" kan een aanvaller met WPA- of WPA2-beveiligd verkeer ontsleutelen en in het ergste geval ook manipuleren.

Het gaat in totaal om tien kwetsbaarheden die gisteren door Mathy Vanhoef van de KU Leuven werden geopenbaard. Vanhoef had verschillende organisaties en leveranciers al in juli gewaarschuwd, zodat die beveiligingsupdates konden ontwikkelen. In het geval van Microsoft is de update tijdens de patchdinsdag van oktober uitgerold. Het gaat om update KB4041676 die volgens de omschrijving "beveiligingsupdates voor Windows Wireless Networking" bevat. Verdere details werden echter niet gegeven. Inmiddels heeft Microsoft wel meer informatie online gezet. Windows bleek één van de tien ontdekte kwetsbaarheden te bevatten.

Het gaat om CVE-2017-13080. Microsoft spreekt van een 'spoofinglek' waardoor een aanvaller broadcast en/of multicast-verkeer naar wifi-gebruikers kan replayen. Om de kwetsbaarheid te exploiteren moet een aanvaller in de buurt van het doelwit zijn en een man-in-the-middle-aanval uitvoeren om het verkeer tussen het doelwit en het access point te onderscheppen. Volgens Microsoft is er nog geen misbruik van de kwetsbaarheid in 'het wild' waargenomen. Ook stelt de softwaregigant dat misbruik 'minder waarschijnlijk' is. De update van Microsoft is voor Windows 7 en nieuwer uitgekomen en zal op de meeste systemen automatisch zijn geïnstalleerd.

Bron: Security.nl


Copyright © 2022. All Rights Reserved.