The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

X-FactorHackers hebben de Amerikaanse tv-zender Fox in verlegenheid gebracht door in te breken op het netwerk en de database met aanmeldingen voor X-Factor te stelen. Een dump is inmiddels als download beschikbaar via torrentnetwerken.

Naar nu blijkt heeft Fox eind vorige week al gewaarschuwd dat er mogelijk een hack was geweest waardoor de gegevens van tienduizenden X-Factor-kandidaten op straat zou kunnen liggen. Afgelopen weekeinde heeft de groep die verantwoordelijk claimt te zijn voor de aanval, de gegevens gepubliceerd via torrentnetwerken.

De torrent, die iets meer dan 34MB groot is, bevat een MySQL-dump in zowel sql- als txt-formaat van de database met registratiegegevens van de kandidaten van de Amerikaanse versie van de tv-show X-Factor. Opvallend is dat de database, genaamd xfactorreg, op een intern ip-adres van Fox draaide. Dit impliceert dat de hackers niet rechtstreeks toegang hebben gehad tot de database, maar zich eerst op een andere manier toegang hebben verschaft tot de serversystemen van de zender.

De database bevat gegevens van 73.726 kandidaten. Van deze mensen zijn naam, mailadres, geboortedatum, geslacht, postcode en mogelijk ook telefoonnummers opgenomen in de uitgelekte databasedump. De groep, genaamd LulzSec, zegt dat het laten uitlekken van deze database pas het begin is en dat 'er meer zal volgen'.

Bron: Tweakers.net


Copyright © 2022. All Rights Reserved.