The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

Background news

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (3 Votes)

WannaCrypt ransomware 3.jpgEen beveiligingsonderzoeker van MalwareTech heeft een killswitch gevonden in de Wana Decrypt0r 2.0-ransomware die op vrijdag zich als een lopend vuurtje over heel de wereld verspreidde. Een domeinnaamregistratie ten koste van tien dollar bleek de sleutel.

De onderzoeker achter het Twitteraccount van MalwareTech was door de code van de ransomware heen aan het grasduinen en ontdekte de regel waar staat dat de ransomware contact zoekt met een domeinnaam bestaande uit een wirwar van tekens. Dit domein was niet geregistreerd en de onderzoeker besloot het op zijn naam te zetten. Volgens The Guardian kostte dat een tientje. Daarna pas bleek dat dit de killswitch was waardoor de ransomware zijn verspreiding stopzet. "Ik zal toegeven dat ik er niet van bewust was dat de malware zou stoppen als ik de domeinnaam registreerde, dus het was per ongeluk," stelt hij op Twitter.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

UnicornGadgetHPYingtao Zeng, Qing Yang en Jun Li van het UnicornTeam, ontwikkelden een erg goedkope manier om een ​​passief sleutelloos auto toegangssysteem te hacken. Maar dat is niet alles, hierbij hebbebn ze ook effectieve bereik van dit soort aanvallen verhoogt van 100m tot ongeveer 320m. Een paar weken geleden hebben ze hunnen resultaen in het HITB in Amsterdam gepresenteerd.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

kali release 2017 1

Er is een nieuwe versie verschenen van Linux-distributie Kali Linux. De nieuwe release Kali Linux 2017.1 biedt betere ondersteuning voor hardware en cloudaanbieders AWS en Microsoft Azure. Nieuw in Kali is ondersteuning voor de draadloze chipset RTL8812AU. Dit is handig omdat deze chipset wifi-protocol 802.11AC ondersteunt dat weer goed gebruikt kan worden met allerlei wifi- gerelateerde aanvallen.

Ook wordt GPU cracking gemakkelijker met de nieuwe Kali-versie. Het installeren van grafische drivers en tools zoals Hashcat en Pyrit geven gebruikers hiervoor meer mogelijkheden, aldus de Kali-website.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Denuvo logoEen nieuwe versie van de antipiraterijsoftware Denuvo is ten prooi gevallen aan hackers, die de beveiliging in games hebben weten te verslaan. Zo werd een nieuwe versie van Denuvo meegeleverd met de game 2Dark, waarna hackgroep CPY deze kraakte.

Dat meldt TorrentFreak op basis van releases die online zijn verschenen. Hackgroep CPY zette een gekraakte versie van 2Dark online, waarin de drm-software van Denuvo niet langer functioneert. Het heeft ongeveer tot een maand na de release geduurd voordat de beveiliging is verslagen door de hackgroep. Overigens wordt er nog gewerkt aan releases van andere games die met dezelfde drm-versie werken. Het gaat daarbij onder andere om de games Will Nier Automata, Dead Rising 4, en Bulletstorm: Full Clip Edition.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

No more ransom logoHet anti ransomware project van onder meer de Nederlandse politie en Europol heeft laten weten dat het aantal beschikbare decryptietools is uitgebreid. Daarnaast hebben zich een aantal nieuwe organisaties bij het project, genaamd 'no more ransom', aangesloten.

Met de toevoeging van 30 nieuwe leden komt het totale aantal leden uit op 76. Ook hebben enkele nieuwe associated partners zoals beveiligingsbedrijf AVAST en het Poolse Cert zich aangesloten. Daarnaast is het aantal decryptietools voor met ransomware besmette systemen uitgebreid. Er zijn vijftien nieuwe tools bijgekomen, bijvoorbeeld van Bitdefender en Emsisoft. Daarmee zijn er nu veertig decryptietools via de site te vinden.


Copyright © 2017. All Rights Reserved.