The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

Background news

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

Pwnie AwardsHet jaar is nog niet voorbij, maar wie een uitgebreid overzicht wil hebben van de meest interessante beveiligingslekken en onderzoeken van de afgelopen maanden is bij de Pwnie Awards aan het juiste adres. De Pwnie Awards is een jaarlijks terugkerende awardsshow tijdens de Black Hat-conferentie in Las Vegas waar innovatief beveiligingsonderzoek in de schijnwerpers wordt gezet, maar ook leveranciers die zich er met een jantje-van-leiden proberen af te maken.

Dit jaar werden ook twee nieuwe awards geïntroduceerd: voor het meest 'under-hyped' onderzoek en die voor 'epic achievement'. De pwnies kijken met een knipoog naar de beveiligingsindustrie, maar laten aan de andere kant goed zien wat er allemaal speelt. Tijdens de editie van 2019 werden in totaal tien 'paardjes' uitgedeeld.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

pwn2ownHackers hebben op het Pwn2Own-fest in het Canadese Vancouver de browser van het infortainmentsysteem van Tesla gehackt. Ze wisten een jit-bug in de renderer van de browser uit te buiten en daarna een pop-up op het scherm te krijgen met 'pwned by fluoracetate'.

De twee hackers van team Fluoracetate, Amat Cama en Richard Zhu, krijgen 35.000 dollar aan prijzengeld voor deze hack, maar ook de Tesla Model 3 die ze onder handen genomen hebben, mogen ze houden. Het gaat om een relatief onschuldige kraak. Voor het overnemen van de can-bus, het beveiligingssysteem of Autopilot waren de beloningen veel hoger, tot 250.000 dollar. De twee hebben ook exploits gevonden in Safari, Firefox, Edge, VMware Workstation en Windows 10. In totaal levert dat ze 375.000 dollar aan prijzengeld op, schrijft organisator Trend Micro.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.33 (3 Votes)

A list of best Android monitoring software of 2019 that will empower you to keep an eye on Android users’ online activities.

Top Android Table 2

1. XNSPY

Xnspy aims to give you remote control of the target device by fetching information from it such as call logs, texts, emails, chats taking place on WhatsApp, Facebook Messenger, Viber, Skype, and other popular platforms. It even gives you the control to track GPS location and social media activities of the user if they have an account on Tinder or Instagram. The sleuthing tool can also be used to record device surroundings and monitors specific activities once the user defines the keywords such as names, numbers, and locations. It’s because of these features, it’s one of the best Android monitoring software.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

123456 is alweer voor het zesde jaar op rij het meest aangetroffen wachtwoord in datalekken. Dat meldt SplashData op basis van eigen onderzoek naar meer dan 5 miljoen wachtwoorden die via verschillende datalekken op internet terechtkwamen.

Het bedrijf maakt al sinds 2011 elk jaar een overzicht van de Top 25 "ergste wachtwoorden". In 2011 en 2012 werd de lijst aangevoerd door het wachtwoord "password", maar sinds 2013 staat "123456" bovenaan. Nieuw in het overzicht dit jaar zijn onder andere "111111" en "sunshine". SplashData schat dat 10 procent van de internetgebruikers tenminste één wachtwoord uit de Top 25 van ergste wachtwoorden heeft gebruikt. Hieronder een overzicht van de aangetroffen wachtwoorden:

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.25 (2 Votes)

windows touchEen Windows-bestand op touchscreencomputers kan gevoelige informatie bevatten, zoals de inhoud van e-mails en documenten. Daarvoor waarschuwt forensisch expert Barnaby Skeggs. Het gaat om het bestand WaitList.dat wordt aangemaakt op computers met een touchscreen en waar handschriftherkenning staat ingeschakeld. De feature zorgt ervoor dat tekst op het touchscreen naar tekst wordt omgezet.

"Zodra het staat ingeschakeld wordt tekst van elk document en e-mail dat door de Windows Search Indexer service is geïndexeerd in WaitList.dat opgeslagen. Niet alleen de bestanden die via de touchscreen-schrijffeature zijn gebruikt", aldus Skeggs tegenover ZDNet. De expert merkt op dat het niet eens nodig is voor een gebruiker om een ondersteund bestand eerst te openen. Zodra het bestand door de Indexer wordt gevonden en geïndexeerd, verschijnt het in WaitList.dat.


Copyright © 2019. All Rights Reserved.