The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

Background news

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.40 (5 Votes)

Best forensic and pentesting Linux distros:

Administering a network connected to the Internet isn’t a job for the timid anymore. To ward off unwanted attention from bad actors, the network admin must be able to understand the potential security weaknesses in their IT infrastructure before they can take adequate measures to harden the network periphery.

The good news is that the most popular and best tools for the job are open source. And the even better news is that there are several projects that create specialized Live distros that bundle these tools and will help you identify the weaknesses in your network.

  1. BackBox
  2. BlackArch
  3. Kali Linux
  4. Parrot Security
  5. Pentoo

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.43 (7 Votes)

tor logoAls u een beetje bekend bent met online privacyproblemen, bent u waarschijnlijk bekend met het Tor-project dat als doel heeft een gecodeerd en anoniem internetnetwerk te creëren.

In deze tutorial zullen we zien hoe je je Raspberry Pi in een Tor-router kunt veranderen om via wifi verbinding mee te maken om al je verkeer te versleutelen en je IP-adres te verbergen.

De benodigde hardware om uw eigen Tor-router via Wi-Fi te maken.

Voor het bouwen van je Tor-router is uiteindelijk relatief weinig hardware nodig. U heeft dus alleen de onderstaande apparatuur nodig:

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

laatjeniethackmaken logoBang dat je ex in je Facebook zit? Dat je computer wordt gegijzeld door ransomware? Of dat criminele hackers jouw bankrekening plunderen?

Deze handleiding legt op een begrijpelijke manier uit hoe je jezelf beschermt tegen hackers. Aan de handleiding hebben zes professionele hackers 👨‍💻 meegewerkt.

Laat Je Niet Hack Maken garandeert geen honderd procent veiligheid. Dat bestaat niet op het internet. Wel kun je het hackers en hun virussen zo lastig mogelijk maken door deze tips te volgen.

Voordat we beginnen: ga niet doodsbang achter je computer zitten. De kans dat een hacker alleen jou als doelwit heeft, is heel klein. Het meeste gevaar ontstaat doordat veel mensen een gebrekkige kennis van computers en het internet hebben. Laten we dat dit jaar eens verbeteren 👍.

lees verder.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

solarwind hackWaren het de Russen die achter misschien wel de grootste hack van 2020 zitten? En wat willen de aanvallers eigenlijk die de Orion-software hebben geïnfiltreerd? Over de hack op SolarWinds is nog steeds veel onbekend, maar de impact lijkt desondanks groot.

Grote kans dat je tot dit weekend nog nooit had gehoord van het bedrijf SolarWinds. En als je het beveiligingsnieuws niet op de voet volgt zegt de naam je misschien nog steeds niks. Maar toch is het Amerikaanse netwerkbedrijf nu de spil van een van de nu al meest notoire hacks in de geschiedenis. Mogelijk krijgt dat nog een heel lang staartje.

SolarWinds is een relatief klein bedrijf uit de Texaanse stad Austin, maar wel een met veel invloed. SolarWinds maakt software om netwerken te monitoren, en is bij klanten vooral populair omdat het 'een totaaloplossing biedt', zoals dat zo mooi heet. De software kan bijvoorbeeld netwerkverkeer monitoren, maar biedt ook databasemanagement en serverbeheer. Het is daarom vooral populair in bedrijven met grote ict-netwerken. Hoewel SolarWinds veel verschillende softwarepakketten heeft is er een pakket dat het kroonjuweel van het bedrijf is: Orion.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

opensshMiljoenen servers die via OpenSSH toegankelijk zijn draaien een kwetsbare versie van de software, zo blijkt uit onderzoek van securitybedrijf Rapid7. Het bedrijf voerde een internetbrede scan uit en ontdekte ruim 17,8 miljoen systemen die via SSH toegankelijk zijn. Secure Shell (SSH) is een protocol om op afstand op servers in te loggen en bijvoorbeeld machines te beheren.

Vanwege de beveiligde manier van inloggen is SSH inmiddels de standaard geworden en heeft daarmee de onbeveiligde inlogmethode Telnet verdrongen. Voor elke machine die op internet via Telnet toegankelijk is zijn er zes via SSH benaderbaar. In de VS gaat het zelfs om een ratio van 1 op 28. Zo werden er 232.000 Telnet-servers geteld tegenover 6,6 miljoen SSH-servers.


Copyright © 2021. All Rights Reserved.