The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

Background news

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Een op Security gericht besturingssysteem is de beste vriend van een hacker als het hem helpt om de zwakke plekken in computersystemen of computernetwerken te detecteren. Hieronder een overzicht van de beste besturingssysteem voor ethisch hacken & pentest doeleinden. Deze lijst bestaat uit de volgende distributies:top10 hacking os 2017

 1. Kali Linux
 2. Parrot Security OS
 3. BlackBox
 4. Samurai Web Testing Framework
 5. Pentoo Linux
 6. DEFT Linux
 7. Caine
 8. Network Security Toolkit (NST)
 9. BlackArch Linux
 10. Bugtraq
 11. ArchStrike Linux
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

pow2ownOnderzoekers van twee Chinese beveiligingsbedrijven zijn tijdens de jaarlijkse hackwedstrijd Pwn2Own in Vancouver er twee keer in geslaagd om een virtual machine met Windows 10 te hacken en in één keer ook het onderliggende Windows 10-hostsysteem volledig over te nemen.

Voor de eerste aanval koppelden onderzoekers van het Chinese beveiligingsbedrijf 360 Security verschillende kwetsbaarheden aan elkaar. De aanval begon met een onbekend beveiligingslek in Microsoft Edge. Vervolgens werd een onbekende kwetsbaarheid in de Windowskernel gebruikt en als laatste een onbekend lek in VMWare Workstation, de software die voor het aanmaken van de virtual machine werd gebruikt. Hierdoor wisten de onderzoekers uit de virtual machine te ontsnappen. Hoe lang de onderzoekers met hun onderzoek bezig zijn geweest wilden ze niet vertellen, maar de demonstratie nam 90 seconden in beslag. Voor hun werk ontvingen ze een beloning van 105.000 dollar.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

ios jailbreakApple claimt een groot aantal van de in CIA-documenten beschreven kwetsbaarheden al gedicht te hebben in de laatste versie van iOS. Het bedrijf meldt er hard aan te werken nieuw ontdekte lekken zo snel mogelijk te dichten.

Dat veel kwetsbaarheden al verholpen zijn blijkt uit een initiële analyse van de door WikiLeaks gepubliceerde CIA-documenten. Hoeveel iOS-problemen precies opgelost zijn, meldt Apple niet in zijn verklaring aan TechCrunch. In de dinsdag gepubliceerde documenten stonden 14 iOS-exploits beschreven, tegenover 24 Android-kwetsbaarheden.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

slimme deurbelWe halen steeds meer slimme apparaten in huis. Handig, maar de smart home en het internet of things hebben ook een schaduwzijde. De beveiliging van het internet als geheel gaat er niet op vooruit.

Vorige week waren veel grote websites ineens niet bereikbaar aan de oostkust van de VS. De oorzaak: een grote cyberaanval op een het Amerikaanse Dyn. Dat bedrijf beheert de servers die websiteadressen als Twitter.com omzetten in ip-adressen waarmee verbinding kan worden gemaakt.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

NebulaEr is een nieuwe exploitkit voor cybercriminelen verschenen die zich opmerkelijk genoeg vooral op oude beveiligingslekken richt. Exploitkits zijn nog altijd een populaire manier voor cybercriminelen om internetgebruikers met malware te infecteren, maar de effectiviteit staat onder druk.

Exploitkits maken gebruik van kwetsbaarheden in browsers en browserplug-ins die niet door gebruikers zijn gepatcht. Steeds meer programma's beschikken echter over een automatische updatefunctie en sinds het oprollen van de bende cybercriminelen die achter de populaire Angler-exploitkit zat zijn er geen gelijkwaardige exploitkits verschenen om het ontstane gat op te vullen. Zo ontwikkelden de ontwikkelaars van de Angler-exploitkit geregeld nieuwe exploits die vervolgens aan de exploitkit werden toegevoegd.


Copyright © 2017. All Rights Reserved.