The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

teamviewerEen hacker heeft een manier gevonden om de permissies van het programma TeamViewer aan te passen, waardoor het mogelijk is om de computer te besturen van degene die via TeamViewer op een computer inlogt. TeamViewer is software waarmee computers op afstand kunnen worden beheerd.

Het wordt bijvoorbeeld binnen bedrijven gebruikt, maar ook telefonische oplichters maken er gebruik van. Het gaat dan om oplichters die zich bijvoorbeeld als Microsoftmedewerker voordoen en mensen thuis opbellen. Vervolgens proberen ze hun slachtoffers een progamma zoals TeamViewer te laten installeren, waarmee de computer van het slachtoffer op afstand kan worden overgenomen.

TeamViewer moet zowel op de lokale client (server) als remote client zijn geïnstalleerd. Iemand die via TeamViewer op een remote client inlogt heeft volledige controle over dat systeem. De eigenaar van de remote client kan vervolgens zien hoe zijn computer via TeamViewer door de server wordt overgenomen. Een hacker met het alias "xpl0yt" heeft echter ontdekt dat het mogelijk is voor de client om de computer te besturen van de persoon die inlogt.

De client kan namelijk een dll-bestand injecteren waarmee zijn permissies worden aangepast. Zodoende kan hij de muis en het keyboard van de server besturen. De hacker heeft de tool waarmee de permissies kunnen worden aangepast via GitHubopenbaar gemaakt. Hij merkt daarbij op dat de tool alleen voor educatieve testdoeleinden is bedoeld. Op Reddit stellen sommige gebruikers dat dit een probleem voor telefonische oplichters is, aangezien nu hun computer kan worden overgenomen.

Bron: Security.nl

Comments are now closed for this entry


Copyright © 2018. All Rights Reserved.