The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.99 (419 Votes)

Een beveiligingsonderzoeker heeft een zero day-beveiligingsprobleem gevonden in versies 7 en 8 van Internet Explorer. De kwetsbaarheid wordt actief misbruikt, waardoor gebruikers van de browserversies gevaar lopen.

Beveiligingsonderzoeker Eric Romang kwam het beveiligingsprobleem op het spoor tijdens een onderzoek naar een groep internetcriminelen die ook achter de recente zero day in Java zat. In een onbeveiligde folder op een server van de groep waren bepaalde bestanden te vinden die na analyse van Romang een zero day-exploitbleken te zijn: een beveiligingsprobleem dat nog niet eerder naar buiten is gekomen, en waar nog geen patch voor beschikbaar is.

Romang plaatste een video waarin hij laat zien hoe een volledig bijgewerkte Windows XP-installatie zonder problemen geïnfecteerd kan worden. Of ook andere Windows-versies dan XP kwetsbaar zijn, is nog onbekend. Internet Explorer 7 is niet beschikbaar voor Windows 7, maar versie 8 wel. De nieuwste, niet door dit probleem getroffen getroffen IE-versie is Internet Explorer 9.

De beheerders van de Metasploit-hackerstoolkit zullen de exploit maandag toevoegen. Daarmee lopen gebruikers van de twee browsers gevaar: het enige dat nodig is om besmet te worden, is naar een website surfen die de malware serveert, al dan niet bewust. Dit staat bekend als een 'drive-by download'.

De beveiligingsonderzoeker stelt dat de groep die de zero day misbruikte, niet blij was dat hij deze op het spoor kwam: twee dagen nadat Romang de bestanden van de server downloadde, waren deze verdwenen. Volgens Security.nl zat dezelfde groep in 2011 achter aanvallen op chemische bedrijven.


Bron: tweakers.net

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.