The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

androidEen beveiligingslek in Android maakt het mogelijk voor een aanvaller om via een kwaadaardige PNG-afbeelding willekeurige code op toestellen uit te voeren. Google heeft een beveiligingsupdate ontwikkeld, maar niet alle toestellen zullen de patch ontvangen.

Elke maand komt Google met een patchronde om kwetsbaarheden in het Androidplatform te verhelpen. Deze maand gaat het om 42 beveiligingslekken die zijn gedicht. Elf van de kwetsbaarheden zijn als ernstig omschreven en bevinden zich in het Android-framework, de Android-library, Android-system en onderdelen van Nvidia en Qualcomm.

De gevaarlijkste kwetsbaarheden die Google deze maand heeft verholpen zijn volgens de internetgigant aanwezig in het Android-framework en zorgen ervoor dat een aanvaller op afstand via een kwaadaardig PNG-bestand willekeurige code kan uitvoeren in de context van een geprivilegieerd proces. Google meldt dat deze beveiligingslekken, alsmede andere kwetsbaarheden die deze maand zijn verholpen, nog niet worden aangevallen.

Google werkt met zogeheten patchniveaus, waarbij een datum het patchniveau weergeeft. Toestellen die de februari-updates ontvangen zullen '2019-02-01' of '2019-02-05' als patchniveau hebben. Fabrikanten die willen dat hun toestellen dit patchniveau krijgen moeten in dit geval alle updates van het Android-bulletin van februari aan hun eigen updates toevoegen, om die vervolgens onder hun gebruikers uit te rollen.

Fabrikanten van Androidtoestellen zijn volgens Google tenminste een maand geleden over de nu verholpen kwetsbaarheden ingelicht en hebben in die tijd updates kunnen ontwikkelen. Dat wil echter niet zeggen dat alle Androidtoestellen deze updates zullen ontvangen. Sommige toestellen worden niet meer met updates van de fabrikant ondersteund of de fabrikant brengt de update op een later moment uit. Vorig jaar maakte Google bekend dat één miljard Androidtoestellen in 2017 geen beveiligingsupdates hadden ontvangen.

Bron: Security.nl

Comments are now closed for this entry


Copyright © 2019. All Rights Reserved.